fbpx

– Må ta på boksehanskene mot oljeboring i nord

16.12.2015 av Natur og Ungdom

I dag ble Vidar Helgesen utnevnt som ny klima- og miljøminister i regjeringen Solberg. Helgesen tar over etter Tine Sundtoft, som går av. – Gi oss rene fjorder, lavere utslipp og nei til olje i Arktis, sier NU-leder Arnstein Vestre

I dag ble Vidar Helgesen utnevnt som ny klima- og miljøminister i regjeringen Solberg. Helgesen tar over etter Tine Sundtoft, som går av. – Gi oss rene fjorder, lavere utslipp og nei til olje i Arktis, sier NU-leder Arnstein Vestre

En 1,5 graders verden – la olja ligge

– Vidar Helgesen tar over i kjølvannet av en klimaavtale som slår fast at vi skal begrense klimaendringene til 1,5 grader. Det krever en omveltning av norsk klimapolitikk. Helgesen får regjeringens viktigste oppgave i årene som kommer, sier Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom

– Med den nye klimaavtalen spilles norsk oljeboring i Arktis fullstendig ut over sidelinja. Fortsatt oljebonanza i nord passer ikke inn i en under 1,5 grader varmere verden. Her må Helgesen må ta på boksehanskene, for det må også Tord Lien også forstå, sier Vestre

Klare for kamp i Førdefjorden og Repparfjorden

Tine Sundtoft godkjente i april å dumpe 250 millioner tonn gruveavfall i Førdefjorden, og i forrige uke kom nyheten om at Miljødirektoratet godkjenner dumping i Repparfjorden i Finnmark. Begge vedtakene er klaget eller varslet klaget inn til regjeringen. Natur og Ungdom venter at Helgesen sier nei til dumping i fjordene. 1800 aktivister er klare til å aksjonere mot dumping av gruveavfall i norske fjorder.

– Nå må Helgesen lytte til den enorme lokale motstanden og de miljøfaglige rådene som fraråder dumping i fjordene. Norge er et av fem land som lar gruveindustrien få dumpe gruveavfallet sitt på sjøen. Det er ikke for seint i snu, sier Vestre.