fbpx

Høydepunkter på sommerleir mot oljeboring

13.07.2017 av Natur og Ungdom

Natur og Ungdom samler nærmere 400 ungdommer til sommerleir på Ramberg i Lofoten fra 31. juli – 6. august. Gjennom uken vil hele Lofoten være fylt med oljemotstand. Her er høydepunktene på programmet.

– Høstens stortingsvalg kommer til å bli et skjebnevalg for Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå samler vi ungdommer fra hele landet og oljemotstandere fra hele verden til ei kraftmarkering for å si klart og tydelig fra om at vi ikke vil tillate en regjering å spille russisk rulett med matfatet og klimaet vårt. Lofoten, Vesterålen og Senja får de aldri, lover Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom.

Høydepunkter i programmet:

Søndag 30. juli: Deltakerne reiser til Lofoten fra Oslo

14:00 – Oslo S: Over 250 ungdommer setter seg på toget mot Nord-Norge som plukker opp øvrige deltagere underveis. Ankomst i Ramberg i Lofoten: mandag 31. juli klokken 15:00.

Mandag 31. juli: Åpning av sommerleiren og konsert med Lars Vaular

18:00 – Leder i NU, Ingrid Skjoldvær, åpner årets sommerleir på Ramberg.

22:00 – Konsert med Lars Vaular.

Tirsdag 1. august: Ungdomspartidebatt og besøk fra ungdommene som saksøker Donald Trump

13:00Ungdomspartiene debatterer oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og framtid i nord.

21:00 – Kelsey Juliana og Kiran Oommen er to av en gruppe ungdommer som har saksøkt den amerikanske staten for å ødelegge framtida til dagens unge gjennom sin manglende klimapolitikk. De to ungdommene kommer til sommerleiren for å vise støtte i kampen mot fossilindustrien i Norge og sette fokus på NUs pågående søksmål mot den norske staten for oljeboring i Arktis.

14:00-19:00 – Greenpeace vil store deler av uken ligge til kai på Ramberg med skipet ”Arctic Sunrise”. De vil denne dagen ha aksjonstrening for deltakerne på leiren. Dette er en del av Greenpeace sitt tokt for å vise motstand mot oljeboring i Barentshavet og Statoils boring av letebrønner i sommer. Natur og Ungdom og Greenpeace tar den norske stat til retten i november for utdeling av oljelisenser i Arktis.

Onsdag 2. august: Fjelltur med konsert mot oljeboring og hilsning fra Grønn Jihad

10:50 – Ebrima Faye i Grønn Jihad, et tverreligiøst initiativ for å sette fokus på klimaproblemet og arbeide for at vi tar bedre vare på kloden vår hilser leiren.

13:00 – Artistene Æ og Ingeborg Oktober holder konsert på fjellet Nubben på Ramberg. Alle deltakerne på leiren vil delta.

Torsdag 3. august: Surfing, kajakk og aksjoner

Hele dagen: Ungdommene vil oppleve alt Lofoten har å by på, og vil være på ulike aktiviteter gjennom dagen i hele Lofoten der de også vil vise oljemostand med ulike markeringer. På lista står blant annet surfing, klatring, kajakk, strandrydding og fisketur.

Fredag 4. august: Internasjonal solidaritet fra Nigeria til Standing Rock

10:00 – Ungdommer fra Nigeria kommer for å vise solidaritet med kampen for et oljefritt LoVeSe og fortelle om verdens største oljekatastrofe som akkurat nå pågår i Nigerdeltaet.

11:00 – Gjester fra miljønettverket Friends of the Earth hilser leirdeltakerne.

19:00 – Urfolksaktivistene Aldo Seoane og Tara Houska fra Standing Rock gjester leiren. Tara er utnevnt som urfolksrådgiver for Bernie Sanders.

Lørdag 5. august: Folkefest og avslutning av sommerleir

12:00 – Folkefest på torget i Svolvær i regi av Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe, NU og Naturvernforbundet. Svalestup og Dag Kajander er blant artistene som spiller i løpet av dagen. I tillegg vil det være flere appeller underveis fra støttespillere i inn- og utland og klokka 14:00 blir det partidebatt.

21:00 – Ingrid Skjoldvær avslutter Natur og Ungdoms sommerleir på Ramberg, og deltakerne reiser hjem klokken 06:00 dagen etter.

Praktisk informasjon

Sommerleiren finner sted på Ramberg i Lofoten. Folkefesten vil foregå i Svolvær. For å komme seg til Lofoten kan man enten fly til Svolvær eller Leknes, ta hurtigbåt fra Bodø til Svolvær eller ta ferga over til Moskenes. Fra fergeleiet på Moskenes eller flyplassen på Leknes er det en liten halvtimes kjøretur til Ramberg. Kontakt: Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom

(e-post: ingridsk@nu.no, tlf: 977 02 181) eller Gaute Eiterjord, 1. nestleder i Natur og Ungdom (e-post: gautee@nu.no, tlf: 468 92 288)