fbpx
Natur og Ungdoms sommarleir på Ramberg. Foto: Amanda Iversen Orlich/Natur og Ungdom
Natur og Ungdoms sommarleir på Ramberg. Foto: Amanda Iversen Orlich/Natur og Ungdom

Natur og Ungdom-leir åpnet –  Vi skal knuse oljeindustriens våte Lofoten-drøm

31.07.2017 av Natur og Ungdom

Natur og Ungdoms sommerleir i Lofoten er i gang med oppimot 400 ungdommer fra hele landet samlet til kamp for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

 

31. juli gikk startskuddet for Natur og Ungdoms sommerleir i Lofoten. Oppimot 400 ungdommer fra hele landet samles på Ramberg i Lofoten for ei uke med aktiviteter, skolering i miljøvern, konserter og aksjoner. Leiren er en markering mot at de store partiene Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet.

– Ungdommer strømmer til fra hele landet for å oppleve alt det fantastiske Lofoten har å by på. I løpet av denne uka skal vi vise at vi er klare til å knuse de våte Lofoten-drømmene til oljeindustrien, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og Siv Jensen, sa leder i Natur og Ungdom Ingrid Skjoldvær under åpningen av leiren.

Setter Lofoten på verdenskartet

Debatten om oljeboring i Lofoten har pågått siden 90-tallet, og miljøbevegelse og fiskere har lyktes med midlertidige seiere fem ganger tidligere. Kampen må imidlertidig stadig tas på nytt. Natur og Ungdom er klar for å vinne igjen:

– Vi skal kjempe med nebb og klør for at oljeindustriens slibrige fingre holdes unna matfatet vårt. Med leiren vår vil vi sette Lofoten på verdenskartet som en av de store miljøkampene som kjempes verden over. Vi er veldig glad for å ha fått besøk av så mange internasjonale miljøaktivister for å vise solidaritet med miljøkampene som kjempes for eksempel i Nigerdeltaet eller Standing Rock, sier Skjoldvær

Flere internasjonale miljøaktivister er gjester på leiren. Kelsey Juliana og Kiran Oomen tilhører den amerikanske organisasjonen Our Childrens Trust som har saksøkt den amerikanske staten for sviktende klimapolitikk. Nnimmo Bassey er nigeriansk miljøaktivist og menneskerettighetsforkjemper, tidligere Raftoprisvinner. Urfolksaktivistene Tara Houska fra Standing Rock, Joanna Sustento som er klimaaktivist fra Filipinnene hvor hun har møtt klimaendringene på nært hold da hun mistet nesten hele familien i en tyfon.

Se høydepunktene på programmet her.

For mer info, kontakt

Leder i Natur og Ungdom Ingrid Skjoldvær 977 02 181

1. nestleder i Natur og Ungdom Gaute Eiterjord 468 92 288

Relevante nyheter


  • Høydepunkter på sommerleir mot oljeboring

    Natur og Ungdom samler nærmere 400 ungdommer til sommerleir på Ramberg i Lofoten fra 31. juli – 6. august. Gjennom uken vil hele Lofoten være fylt med oljemotstand. Her er høydepunktene på programmet.


  • Arbeiderpartiet med falskt kompromiss for Lofoten, Vesterålen og Senja

    Arbeiderpartiets programkomite foreslår å starte en åpningsprosess for oljevirksomhet i deler av Lofoten. Natur og Ungdom mener dette er en uakseptabel hestehandel, og krever at Arbeiderpartiet hører på AUF-leder Mani Hussainis dissens om å la olja i Lofoten, Vesterålen og Senja bli i bakken.