fbpx
aksjon i barentshavet
Halvard Raavand (Greenpeace) og Ingrid Skjoldvær (Natur og Ungdom) aksjonerer foran Goliat. Foto: Greenpeace

Utrygg oljeindustri i nord

27.07.2017 av Natur og Ungdom

Greenpeace og Natur og Ungdom har i dag protestert foran oljeplattformen Goliat med Greenpeace-skipet Arctic Sunrise. Organisasjonene ønsker å sette fokus på den skandalefylte historien til Goliat, og mener plattformen er et godt eksempel på hvorfor regjeringen ikke bør åpne ny oljeutvinning i Arktis.

Greenpeace-skipet Arctic Sunrise er denne sommeren i Norge for å protestere mot regjeringens tildelinger av nye oljelisenser i Arktis, gjennom 23. konsesjonsrunde. Sammen med Natur og Ungdom besøkte i dag skipet oljeplattformen Goliat, som er den eneste plattformen som produserer olje i Barentshavet.

– Oljeindustrien hevder de har 40 års erfaring med oljeutvinning i Barentshavet, men sannheten er at de kun har halvannets års erfaring med produksjon ved Goliat-plattformen. Det har vært halvannet år med rekordmange uønskede hendelser og tilløp til ulykker, sier Halvard Haga Raavand, rådgiver i Greenpeace Norge, ombord på skipet.

Greenpeace og Natur og Ungdom ønsker å sette fokus på alle de negative historiene knyttet til Goliat, og viser til utslipp av miljøfarlige kjemikalier, budsjettsmellen på 20 milliarder i byggeprosessen, gjentatte uheldige sikkerhetshendelser ved plattformen, og frykt blant de ansatte for en storulykke i Barentshavet.

– Vi aksjonerte mot planene om å starte oljeutvinning i Barentshavet, og skandalehistoriene knyttet til Goliat viste at vi hadde rett. Nå krever vi at regjeringa trekker tilbake oljelisensene de delte ut i den forrige konsesjonsrunden, sier Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom, ombord på skipet.

For utdypende intervju, ta direkte kontakt med skipet vårt Arctic Sunrise i Barentshavet:

Mob:  +31 624941947

VSAT: +31 20 712 2616

Spør etter Halvard Raavand eller Ingrid Skjoldvær.