fbpx

Bli med på vardebrenning 10.mars!

01.03.2018 av Lea Justine Nesheim

Natur og Ungdom og Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja fyrer nok en gang opp vardene og inviterer til markeringer fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Bli med du også!

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har i samarbeid med Naturvernforbundet og Natur og Ungdom tradisjon for å brenne varder hvert år for å varsle om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er trua. I år inviterer vi igjen til vardebrenning over det ganske land. Denne gangen tenner vi varder for å feire en foreløpig seier og at områdene er trygge de neste tre-fire årene, men vi varsler også om at faren enda truer, kampen er ikke over. Ved å brenne varder over hele lander, viser vi at vi vil fortsette å kjempe for å ta vare på det verdifulle og sårbare havet vårt. Og vi kommer til å varsle om ufred og fare hvert år helt til LoVeSe blir varig freda for petroleumsvirksomhet!

Vi inviterer alle lokallag og andre som ønsker til å arrangere vardebrenning til å bli med lørdag 10. mars. Still opp på en eksisterende vardebrenning der du bor, eller arranger en egen! Registrer deltakelse om dere ønsker å arrangere vardebrenning på deres sted/by.

Her finner du påmelding til Vardebrenning 2018
Her finner du det nasjonale arrangementet på facebook.