fbpx
Natur og Ungdoms sommarleir på Ramberg. Foto: Amanda Iversen Orlich/Natur og Ungdom
Natur og Ungdoms sommarleir på Ramberg. Foto: Amanda Iversen Orlich/Natur og Ungdom

Jubler for Unge Høyre

13.04.2018 av Natur og Ungdom

Et flertall i Unge Høyres programkomité har i dag tatt en helomvending, og vil nå verne Lofoten, Vesterålen og Senja. Natur og Ungdom har lenge jobbet opp mot ungdomspartiet, og nå kan vi gi oss selv en klapp på skuldra - for vi er definitivt et skritt nærmere mål.

  • Vi jubler for Unge Høyre i dag! Programkomitéen lytter til miljøfaglige råd, fiskere, kommunene i Lofoten og det store flertallet i befolkninga som sier ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier leder i Natur og Ungdom i Gaute Eiterjord.

 

Lofoten, Vesterålen og Senja har viktige gyteområder for flere fiskeslag og blant annet verdens største torskestamme. I tillegg er det mye verdifull natur i områdene. Miljødirektoratet og Havforskningsinstituttet har frarådet oljeboring på grunn av sårbar natur.

 

  • Utredninger viser at det er et langt større potensiale i fornybare arbeidsplasser i fiskeri og reiseliv enn ved oljevirksomhet. Det er utrolig bra at Unge Høyre ser at arbeidsplassene vi skal ha i framtida er fornybare og at vi ikke kan risikere de med oljesøl, sier Eiterjord

 

Unge Høyre var fram til 2010 mot oljeboring i disse områdene, men snudda da og vedtok å gå inn for åpning for oljeboring. Nå har programkomiteen kommet med flere forslag som går på at Lofoten, Vesterålen og Senja og andre sårbare områder ikke bør åpnes for olje. Det er landsmøtet i juni som skal ta endelig stilling til dette i behandlinga av nytt klima- og miljøprogram.

 

  • Nå må lokallagene våre legge inn et siste støt, og sørge for at det også blir et flertall på Unge Høyres landsmøte som stemmer mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja!