fbpx
Fra Natur og Ungdoms sommerleir i Lofoten sommeren 2017. Foto: Maria Olerud/Natur og Ungdom
Fra Natur og Ungdoms sommerleir i Lofoten sommeren 2017. Foto: Maria Olerud/Natur og Ungdom

Knapt nei til oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

24.06.2018 av Natur og Ungdom

Forslaget om å gå inn for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja splittet Unge Høyres landsmøte på midten.

I formiddag vedtok landsmøtet å ikke gå inn for vern mot oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja med et knapt flertall. 136 stemte for, 147 stemte mot forslaget. Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Natur og Ungdom og Naturvernforbundet er skuffet over resultatet:

– Vi hadde selvsagt håpet at voteringen i dag skulle gi oss en stor seier i kampen for et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi er skuffet over at det akkurat ikke gikk denne gangen, men kanskje neste gang, sier Odd Arne Sandberg, leder i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Likevel peker organisasjonene på at flertallet var knapt og at nesten halve landsmøtet gikk inn for vern.

– Det utrolig gledelig å se at en stor bevegelse innad i Unge Høyre kjemper for å ta vare på våre aller mest sårbare havområder. Vi trenger enda flere med på laget for ei oljefri framtid i Lofoten, Vesterålen og Senja. Og den kampen fortsetter, sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom

Programkomiteens leder Daniel Skjevik-Aasberg tok med seg de over 90 rapportene og utredningene som er gjort om Lofoten, Vesterålen og Senja opp på talerstolen og erklærte at: ”Vi har nok kunnskap til å vite at oljeaktivitet vil ha store negative konsekvenser” og han oppfordret landsmøtet til å stemme for vern.

– De som i dag stemte for vern av våre aller mest sårbare havområder utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja har gigantisk og solid kunnskapsgrunnlag i ryggen og velgerne er enige med dem. De står på riktig side av historien, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet

For mer informasjon, kontakt
Ingrid Skjoldvær 977 02 181

Lederne i organisasjonene:
Odd Arne Sandberg 990 41 242
Gaute Eiterjord 468 92 288
Silje Ask Lundberg 913 31 729