fbpx

Ny olje- og energiminister fikk klar beskjed fra Natur og Ungdom

31.08.2018 av Andreas Randøy

Kjell-Børge Freiberg ble i dag presentert som ny olje- og energiminister på slottsplassen. Natur og Ungdom var tilstede for å overrekke stillingsinstruksen til hans nye jobb.

Flere aksjonister var samlet, men ble nektet av politiet å formidle noe politisk budskap. Blant annet krever vi satsing på havvind og stans i utdelelsen av nye oljelisenser.

Søviknes var mer opptatt av hva som var best for oljeindustrien enn hva som var best for Norge. Vi håper Freiberg prioriterer fremtidas industri, nemlig fornybar energi, sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom.

Over fjorten ganger Norges årlige utslipp
Under Søviknes sitt styre på under to år har olje- og gassnæringen produsert 790 millioner tonn CO2. Det tilsvarer over 14 ganger hele Norges årlige utslipp, viser beregninger som Natur og Ungdom har gjort. Miljøbevegelsen håper den nye statsråden har grønnere tanker i hodet.

Sommeren 2018 er sommeren hvor vi virkelig har fått merke klimaendringene i Norge. Som øverste hode for Norges største bidrag til klimaendringene, oljeindustrien, har den nye ministeren en unik sjanse til å skape et taktskifte, sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom.

Relevante nyheter


  • Vi krever stans i oljetillatelser

    Regjeringen har bedt om innspill til ny oljetildeling i forhåndsdefinerte områder. Natur og Ungdom krever stans i ordningen, fordi den stiller lavere miljøfaglige krav enn de ordinære konsesjonsrundene og åpner for mer oljevirksomhet som gjør det umulig for Norge å nå sine klimamål.