fbpx

Premiere for Ekspedisjon Barents!

10.10.2019 av Simon Balsnes

Filmen om Barentshavet og hva som truer det kommer søndag 13. oktober!

I fjor sommer seilte fem ungdommer fra Natur og Ungdom til Bjørnøya og Barentshavet for å vise fram den unike, viktige og sårbare naturen som trues av oljeboring og klimaendringer. Resultatet ble filmen Ekspedisjon Barents, som har premiere på utemagasinet.no søndag 13. oktober kl. 19.

  • – Det har vært et helt vilt eventyr med utrolig mye arbeid. Men vi har hele tiden følt at dette er en viktig historie som må fortelles. Barentshavet og Bjørnøya er alt for viktig til at folk ikke kan vite om det.

Det sier Thor Due, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom. Han var leder for ekspedisjonen og har vært regissør for filmen.

Ekspedisjonsleder og sentralstyremedlem i Natur og Ungdom, Thor Due FOTO: August Gautun/Natur og Ungdom
  • Vi hadde lest om Bjørnøya og Barentshavet, men det å komme dit og se det med egne øyne. Det var noe helt annet. Det var helt vilt. Vi kan sikkert ikke gi folk den samme opplevelsen med denne filmen, men vi håper at vi i alle fall kan gi noen glimt av hva vi fikk oppleve, fortsetter Thor.
Fuglefjellene lengst sør på Bjørnøya huser flere hundretalls sjøfugler. FOTO: Sigurd Gautun/Natur og Ungdom

Gjennom storslåtte naturscener, forklarende animasjoner, og historien til fem unge på tur, kommer seerne tett innpå både naturen og turen.

  • Målet har vært å skape noe som både engasjerer naturelskerne, men også fortelle en historie som er interessant nok i seg selv, forklarer Thor.

Filmen er tilgjengelig fra utemagasinet.no fra søndag 13. oktober kl 19. Det vil også være filmvisning på SALT i Oslo 10. november.

Ekspedisjonen var gjennomført av Natur og Ungdom. Med i mannskapet var Susanne Kingren Storaker, Sigurd Gautun, August Gautun, Audun Karlstad og Thor Due. Produsent for filmen var August Gautun.

Fra venstre: Audun Karlstad, August Gautun, Susanne Kingren Storaker, Sigurd Gautun og Thor Due. FOTO: (Selvutløser) August Gautun/Natur og Ungdom

Relevante nyheter