fbpx

Bli med oss og aksjoner under mobilitetsuka!

04.09.2014 av Natur og Ungdom

Den 16.-22. september 2014 er det den europeiske mobilitetsuka. Samtidig lanserer Natur og Ungdom vår nye nettside miljøbyen.nu. Bli med og aksjonér for å ta byen tilbake! Vi skal vise myndighetene hva vi ønsker i våre byer!

Den 16.-22. september 2014 er det den europeiske mobilitetsuka. Samtidig lanserer Natur og Ungdom vår nye nettside miljøbyen.nu. Bli med og akjsonér for å ta byen tilbake! Vi skal vise myndighetene hva vi ønsker i våre byer!

Miljøbyen.nu er en nettside Natur og Ungdom lanserer for å vise fram ulike klimatiltak i norske byer. Siden er både en informasjonsbank for Natur og Ungdoms lokallag, og en side man kan bruke for å vise fram hvordan norske byer kan bli mer miljøvennlig og bedre å bo i.

Den europeiske mobilitetsuka er en årlig hendelse som arrangeres over hele Europa for å fremme miljøvennlige tiltak i våre byer. Årets slagord er “Våre gater, vårt valg”. I år er Mobilitetsuka 16.-22. september, og i løpet av denne uka skal vi dra ut i gatene og akjsonere!

Natur og Ungdom vil sende et klart budskap til samferdselsminister Ketil Solvik Olsen om hva ungdom rundt om i landet krever. Under mobilitetsuka vi lvi ha med oss lokallag over hele landet!

Hvordan blir du med?

Det er slett ikke vanskelig å være med og aksjonere under mobilitetsuka. Det er bare tre ting man trenger å gjøre:

  1. Mal et banner med ditt krav.Forslag til slagord finner du lenger ned på siden, men lag gjerne egne krav. Det er også mulig å være kreativ og male det over en husvegg eller noe annet spenstig.
  2. Aksjonér i byen eller tettstedet ditt, og ta et bilde av det.Det er viktig a budskapet er synlig på bildet. Det er også kult å få med så mange ungdommer som mulig på bildet.
  3. Send inn bildettil samf@nu.no. Vi skal nemlig sette sammen et fotoalbum fullt av aksjonsbilder og overrekke det til samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. Del gjerne bildene på sosiale medier under emneknaggen #Miljøbyen.

Man kan gjerne gjøre dette aksjonskonseptet til del av en større aksjon: Okkuper en parkeringsplass og gjør den om til en park, stå utenfor kommunestyremøtet og møt lokalpolitikere, eller få med deg hele bygda på sykkeltur. bare fantasien setter grenser!

 

Forslag til bannertekst:

– Gi oss billigere ungdomskort, gi oss Miljøbyen!

– Gi oss flere sykkelveier, gi oss Miljøbyen!

– Nei til motorvei, dobbeltspor nå!

– Slipp bussen frem, gi oss kollektivfelt!

– El-bil er bra, gi oss ladestasjoner!

– Gi oss en togsatsing som skinner!

– Gi oss ren luft, innfør køprising!

– Nei til parkering, ja til park!

– Stå med klimaforliket, kutt utslippene nå!

– By for folk, bilfritt sentrum nå!