fbpx

Back to school activism

Back to school activism!

Sommerferien er her om ikke lenge, og etter den begynner skolen igjen. Skolestart er en ypperlig anledning for å kickstarte igang lokallaget og verve mange nye medlemmer. Her får du tips og triks til hvordan du kan rocke starten på skoleåret på din skole!

Når skolen begynner, er det mange nye elever som ikke helt vet hvem de skal henge med eller hva de skal bruke tiden sin på. Da er det perfekt for dem å bli aktive i ditt lokallag av Natur og Ungdom! For at de skal bli det må dere fortelle dem at lokallaget ditt finnes. De første ukene etter skolestart kan dere for eksempel ha en stand i kantina, henge opp plakater på skolen, ha en aksjon eller arrangere åpne møter som nye medlemmer kan komme på.

Natur og Ungdom presentærer: hvorledes ha en fenomenal skolestart på 1 – 2- 3

Det kan være lurt å snakke om skolestart i lokallaget allerede nå, slik at en er godt forberedt. Her er en liste over ting som dere kan forberede:

  • Sjekk at dere har infomateriell om NU som dere kan dele ut på stand. Kanskje kan dere lage noe kult selv? Hvis dere ikke har noe som helst, kan dere bestille fra NU sentralt her.
  • Spør rektor eller skolens ledelse om å få ha stand til høsten. Kanskje kan dere også få bruke et klasserom til å ha møte i?
  • Dere kan forberede et åpent temamøte om en miljøsak. Kanskje vil dere få regionsekretæren eller noen andre fra NU-kontoret på besøk? Da kan det være lurt å spørre allerede nå.
  • Er det en viktig lokal miljøsak der dere bor? Hvis dere får engasjert folk i saken allerede ved skolestart, kan det bli en kjempeviktig sak under lokalvalget i september.
  • Det blir en ny skolestreik 30. august. Kanskje kan dere bruke skolestart til å mobilsere fram til streik?
Eksempel på vellykket stand på skole. FOTO: Ask Evensen