fbpx

Støtt fjordaksjonene

I februar aksjonerte over hundre miljøvernere og lokale på Engebøfjellet i Sogn og Fjordane, mot Nordic Minings prøveboring. Sjekk under hvordan du kan bidra til å støtte de som aksjonerte!

Aksjonene mot Nordic Minings prøveboringer varte hver dag i tre uker, og er den lengste sammenhengende sivil ulydighetsaksjonen siden Alta-aksjonene. Over 100 aksjonister bidro til å stanse Nordic Minings arbeid med prøveboringer opp til 12 timer daglig. Mer enn 80 aksjonister ble arrestert, og har fått bøter til sammen for over 1 million kroner.

Dersom du ønsker å støtte aksjonistene fra Engebøfjellet er det mulig å gi bidrag til bøter. Stiftelsen Miljøbøtefondet har opprettet en konto for Førdefjorden-aksjonene. Kontonummer for Miljøbøtefondet er 1503.76.38096. Penger fra bøtefondet vil gå direkte til aksjonistene som ble arrestert og bøtelagt, og vil deles likt ut.

Det er mulig å overføre penger med Vipps til støtte for aksjonistene, til nummer 15871.

Dersom du ønsker å gi støtte til aksjonene, men ikke til bøter er det mulig å overføre til Natur og Ungdoms konto 5010 05 87154, og merke overføringen med «Støtte aksjoner». Dette vil i hovedsak gå til mat, varme klær og utstyr ved senere aksjoner.

 

Natur og Ungdom har valgt å bruke sivil ulydighet for å stanse Nordic Minings prøveboringer på Engebøfjellet i februar. Dersom du ønsker å lese mer om saken, sjekk ut faktaark om gruveprosjektet ved Førdefjorden, eller 10 fakta mot dumping av gruveavfall i sjø.

2300 mennesker har skrevet seg på aksjonsliste mot gruvedumping. Dersom du ønsker å aksjonere mot dumping av gruveavfall i Førdefjorden eller Repparfjord kan du finne listen her.